Valgforbund

Pressemeddelelse fra Alternativet Odsherred 21. september 2017

Alternativet Odsherred indgår teknisk valgforbund med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

"Den primære årsag til at indgå et teknisk valgforbund er jo for at minimere stemmespild, men for os har det også været vigtigt, at dem vi står ved siden af vil gøre Odsherred til en grøn klimakommune der er så økologisk som muligt, og det vil Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Både når det gælder udmeldt og gennemført politik.

–Selvom vi naturligvis er klar til at gå meget længere”, forklarer Alternativets kandidat Jørgen Sørensen og fortsætter:

"Vi har været i dialog med flere partier og er nået til den konklusion, at S og DF deler mange af vores politiske visioner for Odsherred."

 

For Alternativet Odsherred er det vigtigt at understrege, at samarbejder, der synes usandsynlige på landspolitisk plan sagtens kan give mening lokalpolitisk.


”Der er meget stor forskel på landspolitik og lokalpolitik. Det er fx ikke os i kommunalbestyrelserne, der tager stilling til hvor mange flygtninge Danmark vil byde velkommen, eller hvorvidt elbilerne skal være afgiftsfritaget. Lokalpolitisk er vi tre partier faktisk enige om rigtig meget, fx at øge livskvaliteten og værdigheden i ældreplejen og om at indføre mere grøn energi i kommunen. Fordi det både for miljø, klima og økonomien betaler sig,” siger Alternativets kandidat Steffen Segovia Helbo.

"For nylig kunne borgmester Thomas Adelskov (S) annoncere, at kommunen som reaktion på de mange sprøjtegiftforurenede vandprøver rundt omkring i landet nu vil ophøre med at bruge sprøjtemidler på kommunens arealer, og det er sådanne budskaber, der har været bidragende til beslutningen," fortæller kandidat Marianne Hammelboe (Å).

 

”Ved dette valg peger vi i retning af Thomas Adelskov, men om 4 år er det da ambitionen at vi har vores egen borgmesterkandidat som kan lægge sidste hånd på den nødvendige bæredygtige omstilling af Odsherred.

Den lokalpolitiske enighed med de to partier er stor, men i sidste ende indgår man jo også valgforbund for at undgå stemmespild. Nu sikrer vi, at en stemme på enten Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti eller Alternativet vil gå til nogen, der kæmper den grønne og socialt retfærdige kamp - og naturen, klimaet og miljøet skeler jo ikke så meget til, hvad navnet er på dem, der fører grøn politik. Jeg håber selvfølgelig, at Alternativet får et flot første kommunalvalg i Odsherred, og jeg glæder mig både til at føre kampagne og til at få vælgernes dom," siger kandidat Jacob Antvorskov (Å).

 

Kontakt Alternativet Odsherreds pressekoordinator Jacob Antvorskov for mere information: 20938232/51672418 eller jacob.antvorskov@alternativet.dk