RodeKorsVarm.jpeg

Fremtidens ”varme hænder”

Af Henning Skov Hansen, Nykøbing Sj.

Hvis du vil sikre velfærden i Danmark, så stem på et parti som vil føre en anstændig politik på flygtningeområdet og arbejde for fuld integration. 
 

I valgkampen forsøger nogen atter at lokke vælgere til med tvivlsomme påstande om at folk med udenlandsk herkomst er en belastning for Danmark. 

”Vælger du velfærd frem for udlændinge”, lyder det, som om de to ting er hinandens modsætninger. Påstanden er, at hvis vi bruger penge på flygtninge- indvandreområdet, så fravælger vi velfærd. En absurd tanke!

Mennesker uanset herkomst er en resurse - en mulighed for velfærd. Hvem skaber velfærd? Det gør vi mennesker, hvis vi får muligheden! Hvem ellers? Når et barn fødes i Danmark, tænker vi vel ikke først på de udgifter, der er forbundet med at gøre den nyfødte til en samfundsborger, der bidrager til fællesskabet.

I de senere år har vi hørt meget om ”ældrebyrden”. De små årgange har betydet en aldersmæssig ubalance, hedder det. Nu har vi så de seneste par år, bl.a. på grund af krigen i Syrien, fået flere nye borgere i Danmark. Mange af dem er i den arbejdsdygtige alder og med uddannelse og erfaring. Efter en startinvestering står vi med nye borgere, der kan og vil arbejde. Det er glædeligt! Alle burde være glade! 

Jeg vil gerne have velfærd. Og når jeg bliver rigtig gammel, og måske får brug for pleje, vil jeg ikke omgives af robotter, men hjælpes af rigtige mennesker. Jeg er glad for, at problemet med de små årgange ikke længere behøver at være et problem. Jeg glæder mig over, at vi har fået flere varme hænder, som hellere end gerne vil arbejde og betale skat, så der fortsat bliver råd til velfærd. Og så er jeg i øvrigt fuldstændig ligeglad med hvilken farve hænderne har, og hvad folk har på hovedet.

En del af de syriske flygtninge i vores kommune er allerede i job, og flere er godt på vej mod job. Tolv af disse Odsherred-syrere fortæller om flugten, livet i Danmark og deres håb og drømme for fremtiden på udstillingen Flygtningportrætter. Udstillingen er et samarbejde mellem Integrationsrådet og Røde Kors i Odsherred. Den hænger i øjeblikket i Medborgerhuset i Hørve og fra den 20. november på Sprogskolen i Asnæs. Til næste år flytter den videre til Aksen, Jobcentret og til biblioteket i Vig.

RodeKorsInfoplakat.jpeg

-----------------

Dette indlæg er offentliggjort ifølge denne aftale 

Aftale