SpisBrodTil.jpeg

SPIS BRØD TIL!

Af Henning Skov Hansen, Nykøbing Sj.

Når man læser opslag, og ser valgannoncer og nyheder i forbindelse med kommunalvalget, skulle man tro, at Danmark er ved at blive overtaget og ruineret af folk fra fremmede kulturer. Intet kunne være mere forkert! Vi har samlet set aldrig haft det bedre !

I de 67 år, jeg har levet, har vi haft vækst og nydt godt af større velstand. Flere, større og bedre huse, flere biler, bedre veje, bedre arbejdsvilkår, bedre sundhed, længere levealder, bedre uddannelser, bedre pensioner, for nu at nævne nogle.

I den samme periode har vi modtaget større grupper af flygtninge og migranter:

1956-74: Ungarn, Tjekkoslovakiet, Polen (polske jøder)

1967-73: Tyrkiet, Jugoslavien, Pakistan, Marokko (inviteret arbejdskraft)

1975-84: Vietnam, Chile

1985-94: Iran, Irak. Libanon, Sri Lanka

1995-99: Irak, Bosnien-Hercegovina (Ex-jugoslavien)

2000-17: Somalia, Kina (kvoteflygtninge), Laos (kvoteflygtninge), Syrien

Det er jeg stolt af vi kan rumme!

Nogen er taget hjem igen eller er rejst videre. Andre vil Danmark, har fået  familien hertil, arbejder og uddanner sig. Hvis nogle borgere i Danmark ikke skulle have opdaget, at folk med udenlandsk baggrund hver dag bidrager med deres viden og arbejdskraft i det danske samfund, så er det på tide at åbne øjnene. Se til hospitaler, politiet, militæret, uddannelsesinstitutioner, sportsverdenen, butikker og restauranter, produktionsvirksomheder og de varme hænder. Danmark ville slet ikke hænge sammen uden de hænder, hjerter og hjerner, der kommer til landet. 

Men hver gang vi har valg, står nogen i kulissen til højre og jamrer om alskens ulykker og fremmaner dommedagsscenarier i forsøg på at score billige politiske point på mennesker, der står i en vanskelig situation. Uklædeligt! 

Jeg og mange andre vil gerne stemme på politikere, der vil sikre, at vi fortsat yder vores i at modtage behandle de mennesker, der rammes af krig og katastrofer, som ligeværdige medborgere. Hvem skal vi stemme på? 

-----------------

Dette indlæg er offentliggjort ifølge denne aftale 

Aftale